Sajtóközlemény

Versenyképességének növelése érdekében, „TRIMETRIK Kft. beruházási projektje versenyképességének megőrzése s piaci pozícióinak megtartása érdekében” címen 53.610.620 forint uniós vissza nem térítendő támogatást nyert a Trimetrik Kft., a GINOP-1.2.8-20 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” elnevezésű pályázati kiíráson. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Strukturális Alapok társfinanszírozásával valósul meg.

A beruházás célja, hogy a TRIMETRIK Kft. a piaci igények komplex kielégítése érdekében jelenlegi eszközállományát új, korszerű eszközökkel bővítse:

– Walter Toolstation C-Line Main Szerszámkiadó automata: ennek az eszköznek a szerepe, hogy a nagy értékű forgácsoló szerszámok kontrolált felhasználását biztosítsa. Lehetővé válik a már használt, új vagy élezett szerszámok tervszerű felhasználása. Ezzel nagy mértékű költségcsökkenés és hatékonyságjavulás érhető el.

– Micro-Vu Vertex 312 UC multiszenzoros mérőgép: a termékpalettánkra bekerült orvostechnikai alkatrészek gyártása miatt szükségessé vált egy optikai elven működő méret ellenőrző berendezés.

– Wemo 8-5 eDesign termékeltávolító robot: Ezzel az eszközzel a gyártás során a fröccsöntőgépek által gyártott termékek szerszámból történő elvételét tudjuk biztosítani. Továbbá a robotok segítségével lehetőségünk van teljesen automatizálni az un. insertes fröccsöntést is.

– KELCH Kenova SetLine V346M kamerás szerszámbemérő gép: ez a berendezés azt a célt szolgálja, hogy a CNC megmunkálás számára a CAM programozás során előre meghatározható legyen a forgácsolószerszám pontos mérete, élgeometriája.

– 50t FANUC FANUC ROBOSHOT Alpha S50iA elektromos fröccsöntő gép: műanyag termékgyártáshoz szükséges gyártóeszköz, teljesen elektromos fröccsöntőgép. Az orvostechnikai portfóliónk bővülése miatt kapacitásbővítést szeretnénk végrehajtani.

A fejlesztésről és a cégről bővebb információt a www.trimetrik.hu oldalon olvashatnak.

 

Elérhetőség:

TRIMETRIK Műanyagipari, Mérnöki és Szolgáltató Kft.
8000 Székesfehérvár, Csucskai út 12.
E-mail: info@trimetrik.hu