Sajtóközlemény

Versenyképességének növelése, az autóipari beszállítói pozíció megerősítése érdekében, „TRIMETRIK Kft. versenyképességének növelése és termelési kapacitásainak bővítése a hazai és nemzetközi autóipari beszállítói pozíció megerősítése érdekében” címen 153.409.619 forint uniós vissza nem térítendő támogatást nyert a Trimetrik Kft., a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” elnevezésű pályázati kiíráson. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapok társfinanszírozásával valósult meg.

A támogatás mértéke: 48,25%

Azonosítószám: GINOP-1.2.1-16-2017-00253

 

A projekt során célunk volt a termelési kapacitásaink növelése mind a fröccsöntés, mind a szerszámgyártás területén. Ennek megfelelően az alábbi gépek és berendezések beszerzését valósítottuk meg a jelen projektben: 1 db FANUC Roboshot ?-S220iA típusú elektromos fröccsöntő gép robottal; 1 db FANUC Roboshot ?-S50iA típusú elektromos fröccsöntő gép robottal; 2 db FANUC Roboshot ?-S100iA típusú elektromos fröccsöntő gép; 1 db kiszolgáló FANUC M10IA8L-30B-M-PL lineáris robot; 1 db CNC megmunkáló központ (Roeders 3 tengelyes HSC gép – RXP501); 1 db MITSUBISHI MV2400R típusú szikraforgácsoló gép és 4 db 8 csatornás Smart Moulding Control nyomásmérő gép.

Beszerzésre került még 4 db, a legkorszerűbbnek számító szárazlevegős anyagszárító, ami a levegőt szilikagélen áramoltatva kb. -65 °C harmatpontot elérő szárazlevegőt állít elő, mely alkalmas a műszaki műanyagok szárítására. A szárítók beszerzése jelentősen megnövelte a szárítási kapacitásunkat. Beszereztünk végül 5 db korszerű szerszámtemperálót, amelyek elektromos fűtéssel, ötszörös atmoszférikus nyomás alatt a hűtőközeg nagy hőmérsékleten tartása mellett, mágneskuplungos szivattyúja segítségével a kívánt hőmérsékletre, akár 140°C-ig temperálja a gyártószerszámot, ami lehetővé teszi a high-tech anyagok (PEI, PAA, PEEK) feldolgozását is.

A projekt befejezése: 2019.11.11.

A fejlesztésről és a cégről bővebb információt a trimetrik.hu oldalon olvashatnak.

Elérhetőség:

Trimetrik Műanyagipari, Mérnöki és Szolgáltató Kft.
8000 Székesfehérvár, Csucskai utca 12.
E-mail: info@trimetrik.hu